Honden welkom

speuren met uw hond

praktijkspeuren in Frankrijk
Brenda met onze blinde Labrador Tom van 12½ jaar

Samen met onze Hollandse herders is Brenda een aantal jaren geleden begonnen met "mantrailen". Dat is het samen met je hond zoeken naar menselijke slachtoffers. Dat was een serieuze aangelegenheid. In Nederland bleek men daar een recreatieve variant voor te hebben: "praktijkspeuren".  Zonder prestatiedrang samen met je hond (actief) bezig zijn.  Voor het speuren naar iets of iemand moet een hond een geestelijke inspanning leveren.  Dat maakt hem voldaan moe en tevreden. Naarmate de hond moeilijkere sporen gaat uitwerken, groeit zijn zelfvertrouwen en vertrouwen in u. Sinds begin 2014 combineert Brenda  haar onderwijsverleden met haar passie voor speuren door praktijkspeurlessen aan te bieden.

 

Speuren naar een sporenloper is een intensieve bezigheid voor uw hond maar ook voor u. De eerste spoortjes doen wij in het bos bij la Seganjotte. Dat zijn korte sessies met altijd een succeservaring. Alle honden van alle leeftijden kunnen het. Alle soorten baasjes kunnen het.. beetje weersbestendigheid is mooi meegenomen. Uw hond wordt uitgedaagd zijn neus te gebruiken en zijn hersens te aktiveren. U wordt uitgedaagd om te leren kijken naar de kleinste signalen van uw hond. Hij 'vertelt' u namelijk hoe te gaan.

Voor wie meer wil speuren kunnen wij  in het bos iets langere sporen uitlopen of sporen uitzetten op verharding en/ of met kruispunten.

De hond heeft een tuig aan met daaraan een lange lijn die wij ter beschikking hebben. U leert (let wel: niet in een keer en ook niet in een vakantie) die lange lijn te hanteren. Het is uw middel om met uw hond te communiceren...  zo'n lijn van 10m... zou in het begin wat voor 'spraakverwarring" kunnen zorgen.. weet u wat tijdens een speursessie vertel ik meer..

 

Speursessie €15,00 per hond/handler.  (sessie is ongeveer 30-45 minuten)

Een speurles bestellen kan tijdens de reservering, anders graag aan het begin van uw verblijf.

 

praktijkspeuren in Frankrijk
Faido en Marijn krijgen praktijkspeurtraining
Heloise de Basset ging als de brandweer..... Na les 1 gelijk de smaak te pakken...
Heloise de Basset ging als de brandweer..... Na les 1 gelijk de smaak te pakken...