Eten en drinken

Restaurants 

update januari 2022: 

In project: Onderstaande lijst is niet meer compleet. De komende tijd zullen wij uitzoeken welke restaurants nog bestaan. Covid 19 heeft ook veel restauranteigenaren tot stoppen gedwongen.  In oranje betekent dat het restaurant te bezoeken is. 

 

L'ecluse de Fleury in Biches (25min) 0033- 9 84 00 95 65 (hapje ongedwongen)

La Grangée in Alluy (20 min.) 0033 386761156 (haute cuisine, reserveren)

Le Chardon in Alluy (20 min) 0033 386840375 (salade, burger, kop koffie)

Le Moulin de L'Etang in Sauvigny les Bois (25 min.) 33 386371017

 

Port de Decize in de haven van Decize (30min.) 33 373150004 (lekker, gezellig bij haven)

Le bon Laboureur in Moulins Engilbert (30min.)  33 386842055

le Marquis in Moulins Engilbert (0662869823 (soort huiskamer restaurant waar heel erg lekker gekookt wordt en sympathieke eigenaresse kookt en bedient. 

Le cafe des arts in Saint Benin d'Azy (7km) altijd druk, gezellig. 

 

Verheugt u zich om zelf chef de cuisine te zijn.. dan zijn lokale markten of de pluktuin van Sauvigny les Bois/Imphy de place to be. (Er zijn uiteraard ook zeer rijk gesorteerde supermarchés 'om de hoek')

 

Pluktuin "Le Jardin de Marigny" in Imphy. Een enorme tuin waar je zelf je groenten, fruit en bloemen  mag oogsten/plukken.  Op de website (links) zijn de openingstijden en produkten van de maand aangegeven.

 

Supermarkten (supermarchés): in Saint Benin d'Azy (7km), Chatillon en Bazois (12lkm) La Machine (10km), Decize (20km) en Nevers.

 

 

Markten (update januari 2022.. ook deze lijst moet nagelopen worden.. )

Autun woensdag en vrijdag (die van vrijdag is groot, leuk stadje, mooie kathedraal ook)

Chateau Chinon elke 2e maandag van de maand en zaterdag.

Clamecy op zaterdag (fotogeniek stadje met een paar antiekwinkeltjes)

Premery op dinsdag en zaterdag

Corbigny op vrijdag

Cosne sur Loire op woensdag en zondag (eventueel combineren met wijntoer in Pouilly sur Loire)

Decize op vrijdag  en daarna even Frans met de Fransen in de patisserie of in de bar in de 'hoofdstraat' voor een kop koffie met wat lekkers erbij...

Guerigny op woensdag en vrijdag (combi met museum "musee des forges" industrieel erfgoed... in dit stadje werden ooit enomre ankers en scheepskettingen gesmeden).

Pouilly sur Loire op vrijdag (combi met wijntoer langs kleinschalige wijnboeren ... "aan de overkant" ligt Sancerre sfeervol op een hoge heuvel... en dan hmmm wat flesjes voor thuis inslaan)

Chatillon en Bazois op donderdag... gelijk fietsen huren om dan ergens langs het kanaal een picknick sur l' herbe te doen?

Moulins Engilbert op dinsdag (en tussen de middag een hapje eten in "la bon laboreur")

 

De zaterdag(morgen)markt in Nevers. Er is een grote markt buiten en een overdekte markt. Op de foto de overdekte markt Marché Carnot met ook veel biologische kramen en kramen van kleinschalige lokale bedrijfjes..
De zaterdag(morgen)markt in Nevers. Er is een grote markt buiten en een overdekte markt. Op de foto de overdekte markt Marché Carnot met ook veel biologische kramen en kramen van kleinschalige lokale bedrijfjes..