Over ons

Onze eerste jaren stonden in het teken van verbouwen....
Onze eerste jaren stonden in het teken van verbouwen....

 

22 jaar geleden verhuisden wij van "het Gooi" naar het platteland van Frankrijk om daar met "Nederlands" enthousiasme en ondernemingszin een nieuw leven op te bouwen.  Onze eerste jaren stonden in het teken van verbouwen, restaureren en tussendoor het oplossen van de meest onvoorziene plattelandsperikelen, het leren eigen maken van 's lands mores, en het verzorgen van kleine en grote huisdieren.

 

Wij bouwden eerst aan la grande Seganjotte, daarna kwam la Tourterelle aan de beurt.

Wij werden verliefd op een mooi huis in een dorp dichtbij. Ook daar was een grondige renovatie nodig. Tegelijkertijd zijn wij van daaruit aan ons nieuwe project begonnen; het opknappen van een soort Hans en Grietje huisje dat wij "la Bohème" hebben gedoopt. Voortvarend begonnen wij met het idee om het huisje in 2016 verhuurklaar te hebben.. ... Inmiddels is het 2024!!.. en .. het staat nog steeds op ons to do list. Want ook timmerwerk voor klanten, het onderhouden van beide verhuurhuizen en ons eigen huis met de werkplaats, leuke dingen ondernemen met onze honden, de tuinen netjes houden, het oogsten en verwerken van fruit, de brocante verkoop via een online platform, de( honden)fotografie,  diverse plannen en projecten uitvoeren willen wij onze tijd, energie en aandacht geven.  

 

Inmiddels hebben wij het  Franse “art de vivre” : “het leven vieren als  kunst”, “de kunst van het leven vieren!” ons helemaal eigen gemaakt. Wij vertaalden dat naar:

“Esprit de Bourgogne”

Ons esprit is terug te vinden in het plezier waarmee wij onze gasten een fijne vakantie willen geven, ons timmerbedrijf waarin authenticiteit en vakmanschap hand in hand gaan,   het bezig zijn met oude bouwmaterialen en Bourgondisch antiek (bezoek onze brocantezolder)  en onze passie waarmee wij met onze honden werken en leven (mantrailen/speuren, schapenhoeden en zo nu en dan een nestje Hollandse herders).