Gastenboek

Ons papieren gastenboek is in 10 jaar helemaal volgeschreven en volgeplakt... Wij gaan verder met dit online gastenboek.. voor wie nog op  vakantie gaat komen of al is geweest.. wees van harte uitgenodigd om iets te schrijven.

 

Commentaren: 17
 • #17

  Theo en Annemarie (zondag, 08 mei 2022 07:51)

  Eindelijk is het er van gekomen: een weekje naar Brenda en Jaap. En wat was het heerlijk. Het weerzien was geweldig, alsof we elkaar vorige week nog hadden gezien. Wat zijn het toch fantastische mensen. Wij hadden La Tourterelle geboekt. Zo'n leuk knus en gezellig huis! En wat een heerlijk bed. We hebben zo lekker geslapen. De omgeving is prachtig en het enige wat je hoorde waren vogels en af en toe het mekkeren van een schaap. Wat een rust. Naar een dorpje rijden over de slingerende weggetjes met het uitzicht op die prachtige gele en groene glooiende velden. Zo mooi! Op de brocante zolder kijk je je ogen uit. We hebben een mooi kastje gekocht. Een hele mooie blijvende herinnering.
  Lieve Brenda en Jaap, bedankt voor de goede zorgen en gastvrijheid. De service is fantastisch. Jullie krijgen van ons een dikke 10.
  Heel veel liefs van ons. En hopelijk tot ziens!

 • #16

  Dominique en Aline Gonzalez (donderdag, 28 oktober 2021 20:57)

  Nog 1 dag en zit onze vakantie un la tourterelle et weer op. Hélas weer op helaas weer terug naar t drukke Zuid Frankrijk.
  Wat hebben wé genoten. Een heel gezellig huis. Wé hebben veel gewandeld un de omgeving en rond Het huis. Onze hollandse Herder wilde de hele dag wel rennen.. Veel hertjes gezien. S avonds hoor je de uilen roepen en de koeien loeien. Heerlijk zo in de natuur. Wé komen dan ook grave weer een Keersmaeker terug
  Heel veel dank aan Jaap en Brenda

 • #15

  Courtens Siel (zondag, 24 januari 2021 23:47)

  Wij kwamen in September op vakantie in La Seganjotte. We namen direct 2 vliegen in 1 klap, een fotografiecursus bij topfotografe Brenda. Wat hebben we véél bijgeleerd! Ze neemt echt tijd voor jou als beginnende fotograaf en speelt in op jou wensen. Een aanrader!

 • #14

  Thierry & Maria (zondag, 06 september 2020 12:26)

  We waren heel blij verrast met de gastvriendelijkheid van Jaap en Brenda. We waren er naartoe geweest voor een workshop fotografie met Brenda. Moet eerlijk toegeven dat Brenda dit heel goed heeft gedaan. Brenda heeft mooie locaties uitgezocht om te fotograferen, zoals de Classic day in Nevers en een meertje daar niet ver vandaan. Chapeau.

 • #13

  Ingeborg, Tom & kinderen & border collie-pup (vrijdag, 13 september 2019 11:49)


  Wij hadden in augustus 2019 met een gezin van 5 (3 kinderen tussen 8 en 13 jaar) een heerlijke vakantie in La Seganjotte.
  Je voelt je er onmiddellijk thuis: het huis is binnen heel sfeervol - de luikjes, de oude vloeren, de kachel - en comfortabel - de keuken is volledig uitgerust, de bedden zijn goed, je hebt wifi en zelfs satelliet-tv.
  Buiten is het prachtig. De tuin aan de voorkant van het huis is ruim en gezellig (met grote bomen die voor schaduw zorgen) en het uitzicht is weids en mooi. Maar wat ons nog het meest beviel, is de rust die je er ervaart; af en toe komt er een auto voorbij en soms hoor je de hond van de boerderij een eind verderop, maar meestal is het er volstrekt stil - ook al ligt het andere huurhuis, La Tourterelle, vlakbij La Seganjotte. Het huis ligt in een heerlijk rustig stukje Bourgogne met glooiende velden, grote bossen, oude dorpjes en stadjes. Maar het huis ligt ook weer niet helemaal verlaten: vanuit La Seganjotte ben je snel in een supermarkt of bakker in de buurt (enkele kilometers) en ook de verschillende zwemmeertjes (soms met redders, waterfietsen, kano’s of SUP’s) zijn absolute aanraders en niet ver, op zo’n 20 minuten rijden met de auto. Kortom: we hadden een topvakantie in La Seganjotte en… last but not least: de eigenaars Brenda en Jaap zijn supervriendelijk en behulpzaam!

 • #12

  Pieter en Monique (woensdag, 24 juli 2019 14:19)

  Wat een prachtig huis en bijzondere plek. Het huis is zeer authentiek ingericht en je voelt je er gelijk thuis. Het bed is heerlijk en lekker lang voor ons Hollanders. We waren er met zijn tweeën + hond, maar hebben natuurlijk wel een rondje in het grote huis gemaakt. Het was een feestje om door de kamers te dwalen en iedere ruimte riep wel een oh en ah op. Mooie grote kachel in de woonruimte. In het koele najaar zal het hier ook zeker genieten zijn. We waren hier in juni en hebben prachtig gewandeld tussen de golvende gouden korenvelden. De reeën schieten voor je uit en overal hoor je de fazanten tussen de graspollen. Ook met een boekje in de tuin is het goed vertoeven, met af en toe een loeiende koe op de achtergrond. Heerlijk afschakelen.
  De ontvangst en het contact met de eigenaren Jaap en Brenda was heel hartelijk.
  Dank jullie wel voor dit fijne verblijf!

 • #11

  Chris en Wilma (woensdag, 05 september 2018 08:44)

  In de week van 25 augustus t/m 1 september hebben wij met Felcea en Baghini heerlijk genoten van rust, ruimte, natuur, speurles van Brenda en de gastvrijheid van Brenda en Jaap. Tot volgende keer!!

 • #10

  Wilma en Will Wageningen (vrijdag, 09 juni 2017 12:55)

  Wat hebben we het fijn gehad in dit prachtig authentieke huis, la Seganjotte. De inrichting is zo passend bij het huis gekozen, heel bijzonder. We zijn er maar één week geweest, maar het voelde snel als 'thuis'
  We hebben genoten van de bezoeken aan kleine en grotere stadjes waar goede herinneringen lagen, maar uiteraard hebben we ook voor ons nieuwe dorpjes en steden bezocht. Daarvoor komen we immers naar Frankrijk. Fietsen langs het Canal du Nivernais is ook altijd weer leuk, hoewel soms erg lastig als je de verkeerde kant op begint vanuit Decize.
  Jammer dat deze week al weer voorbij is.
  Jaap en Brenda, dank voor de gastvrijheid en we komen graag terug!

  Wilma en Will

 • #9

  Michiel en Geri Roholl met de hond Asta (vrijdag, 25 november 2016 16:10)

  Al geruime tijd komen wij [Michiel & Geri] ieder jaar in La Tourterelle bij Jaap en Brenda. Het wordt tijd dat ook wij een stukje schrijven in het gastenboek.
  Iedere keer is het weer een feestje als wij bij het huisje komen. We genieten van de rust, lekker lui lezen in de boomgaard, de gezellige brocantes, de natuur met bijzondere dieren en natuurlijk de mooie wandelingen met de hond in het bos of langs het kanaal.
  De eerste keren waren wij nog echte toeristen en gingen naar La Machine [ de kolenmijn], de stad Nevers [ winkelen en de stadswandeling] Guédelon [ op de ouderwetse manier handmatig een kasteel bouwen] Bibracte [ Keltische opgravingen]. Nu komen wij voor de rust, de natuur en de brocantes, waar we graag leuke souvenirs scoren of heerlijke kaas.
  Ook onze hond Asta geniet met volle teugen, heerlijk achter de reeën aan rennen dwars door de tarwevelden of gezellig samen speuren in het bos.
  De gezelligheid samen met Jaap & Brenda maken het verblijf compleet.
  Al geruime tijd komen wij [Michiel & Geri] ieder jaar in La Tourterelle bij Jaap en Brenda. Het wordt tijd dat ook wij een stukje schrijven in het gastenboek.
  Iedere keer is het weer een feestje als wij bij het huisje komen. We genieten van de rust, lekker lui lezen in de boomgaard, de gezellige brocantes, de natuur met bijzondere dieren en natuurlijk de mooie wandelingen met de hond in het bos of langs het kanaal.
  De eerste keren waren wij nog echte toeristen en gingen naar La Machine [ de kolenmijn], de stad Nevers [ winkelen en de stadswandeling] Guédelon [ op de ouderwetse manier handmatig een kasteel bouwen] Bibracte [ Keltische opgravingen]. Nu komen wij voor de rust, de natuur en de brocantes, waar we graag leuke souvenirs scoren of heerlijke kaas.
  Ook onze hond Asta geniet met volle teugen, heerlijk achter de reeën aan rennen dwars door de tarwevelden of gezellig samen speuren in het bos.
  De gezelligheid samen met Jaap & Brenda maken het verblijf compleet.

 • #8

  Frenk, Barbara en Jelle van der Vliet en Jarmo van Buijtene (vrijdag, 05 augustus 2016 14:28)

  Het is alweer bijna een maand geleden dat we in la Seganjotte waren. Ik heb net het fotoboek afgemaakt en heb weer enorm genoten van de mooie foto's van het fotogenieke huis! Het huis heeft een hele fijne sfeer en de tuin is helemaal super! En dusdanig goed omheind dat ons ondernemende kleine hondje niet kon ontsnappen hoewel ze wel één keer tijdens een wandeling ervantussen was gegaan maar toen was ze gelukkig zonder probleem teruggelopen naar ons tijdelijke huis.
  De omgeving is dusdanig mooi dat je niet verder weg hoeft om leuk te kunnen wandelen. Ben bang dat we wel af en toe per ongeluk op een propriété privée liepen want dat loopt gewoon allemaal in elkaar over. Het kanoën op de Loire was een mooie ervaring, geen stroomversnellingen maar wel een erg mooie omgeving. Het stadje Nevers is ook erg mooi en fotogeniek en verder zijn we naar de kasteeltuinen van Chateâu de Corbelin geweest waar we heel vriendelijk werden ontvangen door de kasteelvrouwe.
  Frenk kon de Nederlandse tv zenders erg waarderen vanwege de Tour de France en we waren helaas ook meteen goed op de hoogte van de ellende in Nice.
  Een vakantieadres om te onthouden en door te geven!
  Jaap, we vonden het jammer dat we de ringslang niet hebben gezien. Wel een soort van patrijzen gezien en de bijna witte buizerd.
  Jaap en Brenda, bedankt voor het mogen genieten van La Seganjotte!

 • #7

  Erik & Martine, Belle (maandag, 01 augustus 2016 18:55)

  Genoten van een prachtige vakantie in la tourterelle, de stilte, de natuur, de mooie wandelingen met onze hond Belle! Voor herhaling vatbaar.
  Erik & Martine

 • #6

  Edward, Anneke en Evelien (vrijdag, 29 juli 2016 10:56)

  We zijn al weer bijna een week terug in Nederland. Het was weer wennen...al die mensen, al die auto's, al die drukte.....
  Twee weken lang zaten we in "La Tourterelle" dat er in het echt net zo leuk uitzag als op de foto's. En wat een heerlijke tuin. Op mooie dagen kon je overal naar believen zon of schaduw vinden. Bijna alle
  dagen hebben we buiten kunnen eten.
  De omgeving was prachtig. De wegen met maar zo nu en dan een auto. Overal natuur om je heen. De ronde hooibalen die overal verspreid lagen. De witte koeien. Wát een mooi gezicht. Met Bikkel de hond dwars
  door de korenvelden heen en ogen te kort om alles om je heen te kunnen bewonderen.
  We hebben niet alleen in de omgeving gewandeld maar ook in het mooie natuurgebied de Morvan. Gezwommen in een meer wat heerlijk was. Stadjes bezocht en ook gewoon lekker in de tuin gezeten, gelezen
  en spelletjes gedaan.
  En dan waren daar ook Brenda en Jaap. Zeldzaam aardige mensen. Goed voor plezierige contacten. De brocante zolder is een bezoekje waard!
  Al met al kunnen we terug kijken op een fijne vakantie!

  Brenda en Jaap....dank jullie wel!
  Hartelijke groeten van Edward, Anneke en Evelien

 • #5

  Ada en Gert Jan (woensdag, 22 juni 2016 18:06)

  Wat hebben wij een geweldige vakantie. En niet eens zo zeer door het weer, want dat is nu 10 dagen wisselvallig, maar door de plek, het huisje, de tuin en de enorm gastvrije eigenaren Jaap en Brenda. Als je het hebt over vrijheid, dan komt dit wel heel dichtbij. Niets moet, alles mag.
  Toen ik las dat Brenda ook speur sessies gaf, wilde ik dat als kynologisch instructeur ook wel eens proberen met mijn Bassets. Heel anders dan de lessen die ik zelf geef, maar zo leuk om te doen, je hond is weer eens op een andere manier aan het werk. Echt een aanrader.
  Gert-Jan heeft een prachtig plekje bij het huis gevonden om te beeldhouwen, dus de steen niet voor niets mee genomen. Maar wat een pech toen deze in twee stukken brak. Aan Jaap gevraagd of hij misschien een adresje wist en ja hoor , of hij een middag mee wilde met Jaap, dan gingen ze meteen de steen halen. Gert-Jan heeft een prachtige middag gehad, overal langs geweest voor materiaal voor Jaap zijn timmerbedrijf en nog een paar stukken steen erbij ook.
  Naast de nodige uitstapjes en wandelingen, genieten we dus vooral van de plek en de rust en nu nog een paar dagen zomers warm, dus vertoeven we in de tuin.
  La Seganjotte staat bij ons nummer één op onze lijst met favoriete vakantiehuizen.

 • #4

  Jan en Wilma (dinsdag, 22 september 2015 23:14)

  Een weekje samen genieten in Tourterelle. Genieten van de stilte, van de natuur, van het heerlijke huis, van de zalige tuin, Fijn dat er zoveel folders aanwezig zijn. Brenda en Jaap wij komen terug!

 • #3

  Geert en Marijn (vrijdag, 03 oktober 2014 16:42)

  Net thuis van een zonnige vakantie in La Tourterelle. Wat een prachtige omgeving blijft het toch elke keer en dan niet te vergeten alle rustgevende geluiden het kikkerkoor, de roep van roofvogels en de vele verschillende soorten kleine vogels.

  Ontspannen liggen we met een boek en een glaasje wijn op een ligbedje, maar na een klein halfuurtje kijken we om ons heen en luisteren we eens goed. Heel zachtjes zeggen we tegen elkaar: "Hoor jij ook het gezoem van die bij? Mooi hè."
  Grappig, in Nederland zijn ze maar irritant, maar hier genieten we ervan.

  Puur, gewoon puur natuur en daar houden wij van.

 • #2

  Mariska (zondag, 28 september 2014 10:41)

  We hebben met z'n vieren in La Seganjotte vakantie mogen houden. Twee heerlijke weken lang in september met mooi weer genoten van de prachtige omgeving, die er tijdens de invallende herfst ook geweldig uitziet. Iedere dag buiten eten geeft je als Hollander al een echt vakantiegevoel. Leuke marktjes bezocht, heerlijk met de honden gewandeld en voor zonsondergang nog snel even hertjes, reeen en vossen kijken. Daarvoor hoef je niet ver weg. Kortom, een geweldige vakantie gehad.
  Hartelijke groeten van Mariska en gezelschap vanuit Brabant.

 • #1

  Fred, Anne Marie en Tom (zondag, 07 september 2014 19:19)

  Beloofd is beloofd; hier Hoogland. Wij vierden vakantie met z'n drieën + twee (herders Belle en Bo) van 16 tot 23 augustus 2014 in la Tourterelle. Stilte en sterren zijn kernwoorden. Maar ook: prachtige wandelingen, koeien, reeën, heerlijk zitten in de zon achter het huis tot je enkels in de pruimen en niet te vergeten de gezellige gastvrijheid van Brenda en Jaap. Hierbij sturen we je virtueel Toms laatste pakje shag, Jaap. Hij is gestopt! Hartelijke groet, Fred, Anne Marie en Tom

Commentaren: 15
 • #15

  Courtens Siel (zondag, 24 januari 2021 23:47)

  Wij kwamen in September op vakantie in La Seganjotte. We namen direct 2 vliegen in 1 klap, een fotografiecursus bij topfotografe Brenda. Wat hebben we véél bijgeleerd! Ze neemt echt tijd voor jou als beginnende fotograaf en speelt in op jou wensen. Een aanrader!

 • #14

  Thierry & Maria (zondag, 06 september 2020 12:26)

  We waren heel blij verrast met de gastvriendelijkheid van Jaap en Brenda. We waren er naartoe geweest voor een workshop fotografie met Brenda. Moet eerlijk toegeven dat Brenda dit heel goed heeft gedaan. Brenda heeft mooie locaties uitgezocht om te fotograferen, zoals de Classic day in Nevers en een meertje daar niet ver vandaan. Chapeau.

 • #13

  Ingeborg, Tom & kinderen & border collie-pup (vrijdag, 13 september 2019 11:49)


  Wij hadden in augustus 2019 met een gezin van 5 (3 kinderen tussen 8 en 13 jaar) een heerlijke vakantie in La Seganjotte.
  Je voelt je er onmiddellijk thuis: het huis is binnen heel sfeervol - de luikjes, de oude vloeren, de kachel - en comfortabel - de keuken is volledig uitgerust, de bedden zijn goed, je hebt wifi en zelfs satelliet-tv.
  Buiten is het prachtig. De tuin aan de voorkant van het huis is ruim en gezellig (met grote bomen die voor schaduw zorgen) en het uitzicht is weids en mooi. Maar wat ons nog het meest beviel, is de rust die je er ervaart; af en toe komt er een auto voorbij en soms hoor je de hond van de boerderij een eind verderop, maar meestal is het er volstrekt stil - ook al ligt het andere huurhuis, La Tourterelle, vlakbij La Seganjotte. Het huis ligt in een heerlijk rustig stukje Bourgogne met glooiende velden, grote bossen, oude dorpjes en stadjes. Maar het huis ligt ook weer niet helemaal verlaten: vanuit La Seganjotte ben je snel in een supermarkt of bakker in de buurt (enkele kilometers) en ook de verschillende zwemmeertjes (soms met redders, waterfietsen, kano’s of SUP’s) zijn absolute aanraders en niet ver, op zo’n 20 minuten rijden met de auto. Kortom: we hadden een topvakantie in La Seganjotte en… last but not least: de eigenaars Brenda en Jaap zijn supervriendelijk en behulpzaam!

 • #12

  Pieter en Monique (woensdag, 24 juli 2019 14:19)

  Wat een prachtig huis en bijzondere plek. Het huis is zeer authentiek ingericht en je voelt je er gelijk thuis. Het bed is heerlijk en lekker lang voor ons Hollanders. We waren er met zijn tweeën + hond, maar hebben natuurlijk wel een rondje in het grote huis gemaakt. Het was een feestje om door de kamers te dwalen en iedere ruimte riep wel een oh en ah op. Mooie grote kachel in de woonruimte. In het koele najaar zal het hier ook zeker genieten zijn. We waren hier in juni en hebben prachtig gewandeld tussen de golvende gouden korenvelden. De reeën schieten voor je uit en overal hoor je de fazanten tussen de graspollen. Ook met een boekje in de tuin is het goed vertoeven, met af en toe een loeiende koe op de achtergrond. Heerlijk afschakelen.
  De ontvangst en het contact met de eigenaren Jaap en Brenda was heel hartelijk.
  Dank jullie wel voor dit fijne verblijf!

 • #11

  Chris en Wilma (woensdag, 05 september 2018 08:44)

  In de week van 25 augustus t/m 1 september hebben wij met Felcea en Baghini heerlijk genoten van rust, ruimte, natuur, speurles van Brenda en de gastvrijheid van Brenda en Jaap. Tot volgende keer!!

 • #10

  Wilma en Will Wageningen (vrijdag, 09 juni 2017 12:55)

  Wat hebben we het fijn gehad in dit prachtig authentieke huis, la Seganjotte. De inrichting is zo passend bij het huis gekozen, heel bijzonder. We zijn er maar één week geweest, maar het voelde snel als 'thuis'
  We hebben genoten van de bezoeken aan kleine en grotere stadjes waar goede herinneringen lagen, maar uiteraard hebben we ook voor ons nieuwe dorpjes en steden bezocht. Daarvoor komen we immers naar Frankrijk. Fietsen langs het Canal du Nivernais is ook altijd weer leuk, hoewel soms erg lastig als je de verkeerde kant op begint vanuit Decize.
  Jammer dat deze week al weer voorbij is.
  Jaap en Brenda, dank voor de gastvrijheid en we komen graag terug!

  Wilma en Will

 • #9

  Michiel en Geri Roholl met de hond Asta (vrijdag, 25 november 2016 16:10)

  Al geruime tijd komen wij [Michiel & Geri] ieder jaar in La Tourterelle bij Jaap en Brenda. Het wordt tijd dat ook wij een stukje schrijven in het gastenboek.
  Iedere keer is het weer een feestje als wij bij het huisje komen. We genieten van de rust, lekker lui lezen in de boomgaard, de gezellige brocantes, de natuur met bijzondere dieren en natuurlijk de mooie wandelingen met de hond in het bos of langs het kanaal.
  De eerste keren waren wij nog echte toeristen en gingen naar La Machine [ de kolenmijn], de stad Nevers [ winkelen en de stadswandeling] Guédelon [ op de ouderwetse manier handmatig een kasteel bouwen] Bibracte [ Keltische opgravingen]. Nu komen wij voor de rust, de natuur en de brocantes, waar we graag leuke souvenirs scoren of heerlijke kaas.
  Ook onze hond Asta geniet met volle teugen, heerlijk achter de reeën aan rennen dwars door de tarwevelden of gezellig samen speuren in het bos.
  De gezelligheid samen met Jaap & Brenda maken het verblijf compleet.
  Al geruime tijd komen wij [Michiel & Geri] ieder jaar in La Tourterelle bij Jaap en Brenda. Het wordt tijd dat ook wij een stukje schrijven in het gastenboek.
  Iedere keer is het weer een feestje als wij bij het huisje komen. We genieten van de rust, lekker lui lezen in de boomgaard, de gezellige brocantes, de natuur met bijzondere dieren en natuurlijk de mooie wandelingen met de hond in het bos of langs het kanaal.
  De eerste keren waren wij nog echte toeristen en gingen naar La Machine [ de kolenmijn], de stad Nevers [ winkelen en de stadswandeling] Guédelon [ op de ouderwetse manier handmatig een kasteel bouwen] Bibracte [ Keltische opgravingen]. Nu komen wij voor de rust, de natuur en de brocantes, waar we graag leuke souvenirs scoren of heerlijke kaas.
  Ook onze hond Asta geniet met volle teugen, heerlijk achter de reeën aan rennen dwars door de tarwevelden of gezellig samen speuren in het bos.
  De gezelligheid samen met Jaap & Brenda maken het verblijf compleet.

 • #8

  Frenk, Barbara en Jelle van der Vliet en Jarmo van Buijtene (vrijdag, 05 augustus 2016 14:28)

  Het is alweer bijna een maand geleden dat we in la Seganjotte waren. Ik heb net het fotoboek afgemaakt en heb weer enorm genoten van de mooie foto's van het fotogenieke huis! Het huis heeft een hele fijne sfeer en de tuin is helemaal super! En dusdanig goed omheind dat ons ondernemende kleine hondje niet kon ontsnappen hoewel ze wel één keer tijdens een wandeling ervantussen was gegaan maar toen was ze gelukkig zonder probleem teruggelopen naar ons tijdelijke huis.
  De omgeving is dusdanig mooi dat je niet verder weg hoeft om leuk te kunnen wandelen. Ben bang dat we wel af en toe per ongeluk op een propriété privée liepen want dat loopt gewoon allemaal in elkaar over. Het kanoën op de Loire was een mooie ervaring, geen stroomversnellingen maar wel een erg mooie omgeving. Het stadje Nevers is ook erg mooi en fotogeniek en verder zijn we naar de kasteeltuinen van Chateâu de Corbelin geweest waar we heel vriendelijk werden ontvangen door de kasteelvrouwe.
  Frenk kon de Nederlandse tv zenders erg waarderen vanwege de Tour de France en we waren helaas ook meteen goed op de hoogte van de ellende in Nice.
  Een vakantieadres om te onthouden en door te geven!
  Jaap, we vonden het jammer dat we de ringslang niet hebben gezien. Wel een soort van patrijzen gezien en de bijna witte buizerd.
  Jaap en Brenda, bedankt voor het mogen genieten van La Seganjotte!

 • #7

  Erik & Martine, Belle (maandag, 01 augustus 2016 18:55)

  Genoten van een prachtige vakantie in la tourterelle, de stilte, de natuur, de mooie wandelingen met onze hond Belle! Voor herhaling vatbaar.
  Erik & Martine

 • #6

  Edward, Anneke en Evelien (vrijdag, 29 juli 2016 10:56)

  We zijn al weer bijna een week terug in Nederland. Het was weer wennen...al die mensen, al die auto's, al die drukte.....
  Twee weken lang zaten we in "La Tourterelle" dat er in het echt net zo leuk uitzag als op de foto's. En wat een heerlijke tuin. Op mooie dagen kon je overal naar believen zon of schaduw vinden. Bijna alle
  dagen hebben we buiten kunnen eten.
  De omgeving was prachtig. De wegen met maar zo nu en dan een auto. Overal natuur om je heen. De ronde hooibalen die overal verspreid lagen. De witte koeien. Wát een mooi gezicht. Met Bikkel de hond dwars
  door de korenvelden heen en ogen te kort om alles om je heen te kunnen bewonderen.
  We hebben niet alleen in de omgeving gewandeld maar ook in het mooie natuurgebied de Morvan. Gezwommen in een meer wat heerlijk was. Stadjes bezocht en ook gewoon lekker in de tuin gezeten, gelezen
  en spelletjes gedaan.
  En dan waren daar ook Brenda en Jaap. Zeldzaam aardige mensen. Goed voor plezierige contacten. De brocante zolder is een bezoekje waard!
  Al met al kunnen we terug kijken op een fijne vakantie!

  Brenda en Jaap....dank jullie wel!
  Hartelijke groeten van Edward, Anneke en Evelien

 • #5

  Ada en Gert Jan (woensdag, 22 juni 2016 18:06)

  Wat hebben wij een geweldige vakantie. En niet eens zo zeer door het weer, want dat is nu 10 dagen wisselvallig, maar door de plek, het huisje, de tuin en de enorm gastvrije eigenaren Jaap en Brenda. Als je het hebt over vrijheid, dan komt dit wel heel dichtbij. Niets moet, alles mag.
  Toen ik las dat Brenda ook speur sessies gaf, wilde ik dat als kynologisch instructeur ook wel eens proberen met mijn Bassets. Heel anders dan de lessen die ik zelf geef, maar zo leuk om te doen, je hond is weer eens op een andere manier aan het werk. Echt een aanrader.
  Gert-Jan heeft een prachtig plekje bij het huis gevonden om te beeldhouwen, dus de steen niet voor niets mee genomen. Maar wat een pech toen deze in twee stukken brak. Aan Jaap gevraagd of hij misschien een adresje wist en ja hoor , of hij een middag mee wilde met Jaap, dan gingen ze meteen de steen halen. Gert-Jan heeft een prachtige middag gehad, overal langs geweest voor materiaal voor Jaap zijn timmerbedrijf en nog een paar stukken steen erbij ook.
  Naast de nodige uitstapjes en wandelingen, genieten we dus vooral van de plek en de rust en nu nog een paar dagen zomers warm, dus vertoeven we in de tuin.
  La Seganjotte staat bij ons nummer één op onze lijst met favoriete vakantiehuizen.

 • #4

  Jan en Wilma (dinsdag, 22 september 2015 23:14)

  Een weekje samen genieten in Tourterelle. Genieten van de stilte, van de natuur, van het heerlijke huis, van de zalige tuin, Fijn dat er zoveel folders aanwezig zijn. Brenda en Jaap wij komen terug!

 • #3

  Geert en Marijn (vrijdag, 03 oktober 2014 16:42)

  Net thuis van een zonnige vakantie in La Tourterelle. Wat een prachtige omgeving blijft het toch elke keer en dan niet te vergeten alle rustgevende geluiden het kikkerkoor, de roep van roofvogels en de vele verschillende soorten kleine vogels.

  Ontspannen liggen we met een boek en een glaasje wijn op een ligbedje, maar na een klein halfuurtje kijken we om ons heen en luisteren we eens goed. Heel zachtjes zeggen we tegen elkaar: "Hoor jij ook het gezoem van die bij? Mooi hè."
  Grappig, in Nederland zijn ze maar irritant, maar hier genieten we ervan.

  Puur, gewoon puur natuur en daar houden wij van.

 • #2

  Mariska (zondag, 28 september 2014 10:41)

  We hebben met z'n vieren in La Seganjotte vakantie mogen houden. Twee heerlijke weken lang in september met mooi weer genoten van de prachtige omgeving, die er tijdens de invallende herfst ook geweldig uitziet. Iedere dag buiten eten geeft je als Hollander al een echt vakantiegevoel. Leuke marktjes bezocht, heerlijk met de honden gewandeld en voor zonsondergang nog snel even hertjes, reeen en vossen kijken. Daarvoor hoef je niet ver weg. Kortom, een geweldige vakantie gehad.
  Hartelijke groeten van Mariska en gezelschap vanuit Brabant.

 • #1

  Fred, Anne Marie en Tom (zondag, 07 september 2014 19:19)

  Beloofd is beloofd; hier Hoogland. Wij vierden vakantie met z'n drieën + twee (herders Belle en Bo) van 16 tot 23 augustus 2014 in la Tourterelle. Stilte en sterren zijn kernwoorden. Maar ook: prachtige wandelingen, koeien, reeën, heerlijk zitten in de zon achter het huis tot je enkels in de pruimen en niet te vergeten de gezellige gastvrijheid van Brenda en Jaap. Hierbij sturen we je virtueel Toms laatste pakje shag, Jaap. Hij is gestopt! Hartelijke groet, Fred, Anne Marie en Tom

Commentaren: 15
 • #15

  Courtens Siel (zondag, 24 januari 2021 23:47)

  Wij kwamen in September op vakantie in La Seganjotte. We namen direct 2 vliegen in 1 klap, een fotografiecursus bij topfotografe Brenda. Wat hebben we véél bijgeleerd! Ze neemt echt tijd voor jou als beginnende fotograaf en speelt in op jou wensen. Een aanrader!

 • #14

  Thierry & Maria (zondag, 06 september 2020 12:26)

  We waren heel blij verrast met de gastvriendelijkheid van Jaap en Brenda. We waren er naartoe geweest voor een workshop fotografie met Brenda. Moet eerlijk toegeven dat Brenda dit heel goed heeft gedaan. Brenda heeft mooie locaties uitgezocht om te fotograferen, zoals de Classic day in Nevers en een meertje daar niet ver vandaan. Chapeau.

 • #13

  Ingeborg, Tom & kinderen & border collie-pup (vrijdag, 13 september 2019 11:49)


  Wij hadden in augustus 2019 met een gezin van 5 (3 kinderen tussen 8 en 13 jaar) een heerlijke vakantie in La Seganjotte.
  Je voelt je er onmiddellijk thuis: het huis is binnen heel sfeervol - de luikjes, de oude vloeren, de kachel - en comfortabel - de keuken is volledig uitgerust, de bedden zijn goed, je hebt wifi en zelfs satelliet-tv.
  Buiten is het prachtig. De tuin aan de voorkant van het huis is ruim en gezellig (met grote bomen die voor schaduw zorgen) en het uitzicht is weids en mooi. Maar wat ons nog het meest beviel, is de rust die je er ervaart; af en toe komt er een auto voorbij en soms hoor je de hond van de boerderij een eind verderop, maar meestal is het er volstrekt stil - ook al ligt het andere huurhuis, La Tourterelle, vlakbij La Seganjotte. Het huis ligt in een heerlijk rustig stukje Bourgogne met glooiende velden, grote bossen, oude dorpjes en stadjes. Maar het huis ligt ook weer niet helemaal verlaten: vanuit La Seganjotte ben je snel in een supermarkt of bakker in de buurt (enkele kilometers) en ook de verschillende zwemmeertjes (soms met redders, waterfietsen, kano’s of SUP’s) zijn absolute aanraders en niet ver, op zo’n 20 minuten rijden met de auto. Kortom: we hadden een topvakantie in La Seganjotte en… last but not least: de eigenaars Brenda en Jaap zijn supervriendelijk en behulpzaam!

 • #12

  Pieter en Monique (woensdag, 24 juli 2019 14:19)

  Wat een prachtig huis en bijzondere plek. Het huis is zeer authentiek ingericht en je voelt je er gelijk thuis. Het bed is heerlijk en lekker lang voor ons Hollanders. We waren er met zijn tweeën + hond, maar hebben natuurlijk wel een rondje in het grote huis gemaakt. Het was een feestje om door de kamers te dwalen en iedere ruimte riep wel een oh en ah op. Mooie grote kachel in de woonruimte. In het koele najaar zal het hier ook zeker genieten zijn. We waren hier in juni en hebben prachtig gewandeld tussen de golvende gouden korenvelden. De reeën schieten voor je uit en overal hoor je de fazanten tussen de graspollen. Ook met een boekje in de tuin is het goed vertoeven, met af en toe een loeiende koe op de achtergrond. Heerlijk afschakelen.
  De ontvangst en het contact met de eigenaren Jaap en Brenda was heel hartelijk.
  Dank jullie wel voor dit fijne verblijf!

 • #11

  Chris en Wilma (woensdag, 05 september 2018 08:44)

  In de week van 25 augustus t/m 1 september hebben wij met Felcea en Baghini heerlijk genoten van rust, ruimte, natuur, speurles van Brenda en de gastvrijheid van Brenda en Jaap. Tot volgende keer!!

 • #10

  Wilma en Will Wageningen (vrijdag, 09 juni 2017 12:55)

  Wat hebben we het fijn gehad in dit prachtig authentieke huis, la Seganjotte. De inrichting is zo passend bij het huis gekozen, heel bijzonder. We zijn er maar één week geweest, maar het voelde snel als 'thuis'
  We hebben genoten van de bezoeken aan kleine en grotere stadjes waar goede herinneringen lagen, maar uiteraard hebben we ook voor ons nieuwe dorpjes en steden bezocht. Daarvoor komen we immers naar Frankrijk. Fietsen langs het Canal du Nivernais is ook altijd weer leuk, hoewel soms erg lastig als je de verkeerde kant op begint vanuit Decize.
  Jammer dat deze week al weer voorbij is.
  Jaap en Brenda, dank voor de gastvrijheid en we komen graag terug!

  Wilma en Will

 • #9

  Michiel en Geri Roholl met de hond Asta (vrijdag, 25 november 2016 16:10)

  Al geruime tijd komen wij [Michiel & Geri] ieder jaar in La Tourterelle bij Jaap en Brenda. Het wordt tijd dat ook wij een stukje schrijven in het gastenboek.
  Iedere keer is het weer een feestje als wij bij het huisje komen. We genieten van de rust, lekker lui lezen in de boomgaard, de gezellige brocantes, de natuur met bijzondere dieren en natuurlijk de mooie wandelingen met de hond in het bos of langs het kanaal.
  De eerste keren waren wij nog echte toeristen en gingen naar La Machine [ de kolenmijn], de stad Nevers [ winkelen en de stadswandeling] Guédelon [ op de ouderwetse manier handmatig een kasteel bouwen] Bibracte [ Keltische opgravingen]. Nu komen wij voor de rust, de natuur en de brocantes, waar we graag leuke souvenirs scoren of heerlijke kaas.
  Ook onze hond Asta geniet met volle teugen, heerlijk achter de reeën aan rennen dwars door de tarwevelden of gezellig samen speuren in het bos.
  De gezelligheid samen met Jaap & Brenda maken het verblijf compleet.
  Al geruime tijd komen wij [Michiel & Geri] ieder jaar in La Tourterelle bij Jaap en Brenda. Het wordt tijd dat ook wij een stukje schrijven in het gastenboek.
  Iedere keer is het weer een feestje als wij bij het huisje komen. We genieten van de rust, lekker lui lezen in de boomgaard, de gezellige brocantes, de natuur met bijzondere dieren en natuurlijk de mooie wandelingen met de hond in het bos of langs het kanaal.
  De eerste keren waren wij nog echte toeristen en gingen naar La Machine [ de kolenmijn], de stad Nevers [ winkelen en de stadswandeling] Guédelon [ op de ouderwetse manier handmatig een kasteel bouwen] Bibracte [ Keltische opgravingen]. Nu komen wij voor de rust, de natuur en de brocantes, waar we graag leuke souvenirs scoren of heerlijke kaas.
  Ook onze hond Asta geniet met volle teugen, heerlijk achter de reeën aan rennen dwars door de tarwevelden of gezellig samen speuren in het bos.
  De gezelligheid samen met Jaap & Brenda maken het verblijf compleet.

 • #8

  Frenk, Barbara en Jelle van der Vliet en Jarmo van Buijtene (vrijdag, 05 augustus 2016 14:28)

  Het is alweer bijna een maand geleden dat we in la Seganjotte waren. Ik heb net het fotoboek afgemaakt en heb weer enorm genoten van de mooie foto's van het fotogenieke huis! Het huis heeft een hele fijne sfeer en de tuin is helemaal super! En dusdanig goed omheind dat ons ondernemende kleine hondje niet kon ontsnappen hoewel ze wel één keer tijdens een wandeling ervantussen was gegaan maar toen was ze gelukkig zonder probleem teruggelopen naar ons tijdelijke huis.
  De omgeving is dusdanig mooi dat je niet verder weg hoeft om leuk te kunnen wandelen. Ben bang dat we wel af en toe per ongeluk op een propriété privée liepen want dat loopt gewoon allemaal in elkaar over. Het kanoën op de Loire was een mooie ervaring, geen stroomversnellingen maar wel een erg mooie omgeving. Het stadje Nevers is ook erg mooi en fotogeniek en verder zijn we naar de kasteeltuinen van Chateâu de Corbelin geweest waar we heel vriendelijk werden ontvangen door de kasteelvrouwe.
  Frenk kon de Nederlandse tv zenders erg waarderen vanwege de Tour de France en we waren helaas ook meteen goed op de hoogte van de ellende in Nice.
  Een vakantieadres om te onthouden en door te geven!
  Jaap, we vonden het jammer dat we de ringslang niet hebben gezien. Wel een soort van patrijzen gezien en de bijna witte buizerd.
  Jaap en Brenda, bedankt voor het mogen genieten van La Seganjotte!

 • #7

  Erik & Martine, Belle (maandag, 01 augustus 2016 18:55)

  Genoten van een prachtige vakantie in la tourterelle, de stilte, de natuur, de mooie wandelingen met onze hond Belle! Voor herhaling vatbaar.
  Erik & Martine

 • #6

  Edward, Anneke en Evelien (vrijdag, 29 juli 2016 10:56)

  We zijn al weer bijna een week terug in Nederland. Het was weer wennen...al die mensen, al die auto's, al die drukte.....
  Twee weken lang zaten we in "La Tourterelle" dat er in het echt net zo leuk uitzag als op de foto's. En wat een heerlijke tuin. Op mooie dagen kon je overal naar believen zon of schaduw vinden. Bijna alle
  dagen hebben we buiten kunnen eten.
  De omgeving was prachtig. De wegen met maar zo nu en dan een auto. Overal natuur om je heen. De ronde hooibalen die overal verspreid lagen. De witte koeien. Wát een mooi gezicht. Met Bikkel de hond dwars
  door de korenvelden heen en ogen te kort om alles om je heen te kunnen bewonderen.
  We hebben niet alleen in de omgeving gewandeld maar ook in het mooie natuurgebied de Morvan. Gezwommen in een meer wat heerlijk was. Stadjes bezocht en ook gewoon lekker in de tuin gezeten, gelezen
  en spelletjes gedaan.
  En dan waren daar ook Brenda en Jaap. Zeldzaam aardige mensen. Goed voor plezierige contacten. De brocante zolder is een bezoekje waard!
  Al met al kunnen we terug kijken op een fijne vakantie!

  Brenda en Jaap....dank jullie wel!
  Hartelijke groeten van Edward, Anneke en Evelien

 • #5

  Ada en Gert Jan (woensdag, 22 juni 2016 18:06)

  Wat hebben wij een geweldige vakantie. En niet eens zo zeer door het weer, want dat is nu 10 dagen wisselvallig, maar door de plek, het huisje, de tuin en de enorm gastvrije eigenaren Jaap en Brenda. Als je het hebt over vrijheid, dan komt dit wel heel dichtbij. Niets moet, alles mag.
  Toen ik las dat Brenda ook speur sessies gaf, wilde ik dat als kynologisch instructeur ook wel eens proberen met mijn Bassets. Heel anders dan de lessen die ik zelf geef, maar zo leuk om te doen, je hond is weer eens op een andere manier aan het werk. Echt een aanrader.
  Gert-Jan heeft een prachtig plekje bij het huis gevonden om te beeldhouwen, dus de steen niet voor niets mee genomen. Maar wat een pech toen deze in twee stukken brak. Aan Jaap gevraagd of hij misschien een adresje wist en ja hoor , of hij een middag mee wilde met Jaap, dan gingen ze meteen de steen halen. Gert-Jan heeft een prachtige middag gehad, overal langs geweest voor materiaal voor Jaap zijn timmerbedrijf en nog een paar stukken steen erbij ook.
  Naast de nodige uitstapjes en wandelingen, genieten we dus vooral van de plek en de rust en nu nog een paar dagen zomers warm, dus vertoeven we in de tuin.
  La Seganjotte staat bij ons nummer één op onze lijst met favoriete vakantiehuizen.

 • #4

  Jan en Wilma (dinsdag, 22 september 2015 23:14)

  Een weekje samen genieten in Tourterelle. Genieten van de stilte, van de natuur, van het heerlijke huis, van de zalige tuin, Fijn dat er zoveel folders aanwezig zijn. Brenda en Jaap wij komen terug!

 • #3

  Geert en Marijn (vrijdag, 03 oktober 2014 16:42)

  Net thuis van een zonnige vakantie in La Tourterelle. Wat een prachtige omgeving blijft het toch elke keer en dan niet te vergeten alle rustgevende geluiden het kikkerkoor, de roep van roofvogels en de vele verschillende soorten kleine vogels.

  Ontspannen liggen we met een boek en een glaasje wijn op een ligbedje, maar na een klein halfuurtje kijken we om ons heen en luisteren we eens goed. Heel zachtjes zeggen we tegen elkaar: "Hoor jij ook het gezoem van die bij? Mooi hè."
  Grappig, in Nederland zijn ze maar irritant, maar hier genieten we ervan.

  Puur, gewoon puur natuur en daar houden wij van.

 • #2

  Mariska (zondag, 28 september 2014 10:41)

  We hebben met z'n vieren in La Seganjotte vakantie mogen houden. Twee heerlijke weken lang in september met mooi weer genoten van de prachtige omgeving, die er tijdens de invallende herfst ook geweldig uitziet. Iedere dag buiten eten geeft je als Hollander al een echt vakantiegevoel. Leuke marktjes bezocht, heerlijk met de honden gewandeld en voor zonsondergang nog snel even hertjes, reeen en vossen kijken. Daarvoor hoef je niet ver weg. Kortom, een geweldige vakantie gehad.
  Hartelijke groeten van Mariska en gezelschap vanuit Brabant.

 • #1

  Fred, Anne Marie en Tom (zondag, 07 september 2014 19:19)

  Beloofd is beloofd; hier Hoogland. Wij vierden vakantie met z'n drieën + twee (herders Belle en Bo) van 16 tot 23 augustus 2014 in la Tourterelle. Stilte en sterren zijn kernwoorden. Maar ook: prachtige wandelingen, koeien, reeën, heerlijk zitten in de zon achter het huis tot je enkels in de pruimen en niet te vergeten de gezellige gastvrijheid van Brenda en Jaap. Hierbij sturen we je virtueel Toms laatste pakje shag, Jaap. Hij is gestopt! Hartelijke groet, Fred, Anne Marie en Tom