Links

page in progress /laatste update 29 april 2024

Regionaal Park de Morvan (een natuurgebied met rivieren, hoge beboste heuvels en verstilde dorpjes)

www.patrimoinedumorvan.org

 

 Departement La Nievre (waar Cizely deel van uitmaakt):

diverse toeristische ideeen in de Nievre (in het nederlands)

 

TOP des activités pour les enfants à la campagne | Nièvre Tourisme (nievre-tourisme.com) (franse site met uitgaansideeen in de Nievre). 

 

Nièvre Tourisme | Facebook (facebookpage met prachtige foto's ter inspiratie om eropuit te gaan

 

 Heritage - Office de Tourisme de Nevers et sa région (nevers-tourisme.com) (site van het toeristenbureau van hoofstad Nevers met ideeen in en rond de omgeving van de stad Nevers (30km)

 

 Office de Tourisme Confluence – Decize, Sud Nivernais (decize-confluence.fr) site van het toeristenbureau van Loirestadje Decize met ideeen in en rond Decize en de Loire. 

 

Wijnproeven 

Vignerons Nièvre - Les viticulteurs Nièvre (vignes.info) (site met een overzicht van wijndomeinen in de Nievre)

 

 Fietsen:

 Fietsverhuur Hello Velo - Hello Vélo (hello-velo.com) verhuur van fietsen in Chatillon en Bazois, direct aan het Canal du Nivernais.

 

 Wat te ondernemen met de kinderen:

 TOP des activités pour les enfants à la campagne | Nièvre Tourisme (nievre-tourisme.com)

* Er zijn tal van watertjes om in te spelen en te zwemmen. Dichtbij zijn meertje van Montapas, Etang du Merle in Saint Saulge et Etang du Grenetier in la Machine (zie ook kopje in en om het water)en in Chevenon. Er zijn daar strandjes, vaak ook een speeltoestel en een strandwacht. 

*Wel een stukje rijden ( 1uur) is het pret-en dierenpark "Le Pal". Een prachtig r uim opgezet park met een roofvogelshow. Le PAL - Parc d'attraction et parc animalier, zoo Auvergne Rhône-Alpes

*Op het beroemde circuit van Magny Cours (40 autominuten) kunnen kinderen een middagje carten. Lees er hier alles over. Disponibilité des Pistes - Karting Nevers Maagny-Cours (kartingmagnycours.com)

* Met het hele gezin in de kano de rivier de Loire af. Instappen kan in Decize. De heen -of terugweg word je met een busje gebracht / opgehaald. (informatie onderweg).

* Bezoek de geitenboerderij in Cosne sur Loire La Ferme du Port Aubry | La Bourgogne (bourgondie-toerisme.com) Hier worden de beroemde crottins de Chavignol gemaakt. (Durf je nog te proeven als je weet dat crottins keutels betekent?)

Een half uurtje verder ligt een prachtige kasteel om te bezoeken. Chateau de Saint Fargeau. Château de Saint-Fargeau et spectacle de Saint-Fargeau (chateau-de-st-fargeau.com) Heel erg leuk is om het nachtelijk spectacle mee te maken waaraan 600 acteurs deelnemen. 

Dit spectacle is elke donderdagavond in de periode van 11 juli tot en met 24 augustus. Maar ook overdag is het kasteel erg fraai. 

 

Over ons

www.menuiserie-pronk.com (site over ons timmerbedrijf) 

www.metfrasnaysflair.info (site over onze Hollandse herder kennel)