La Tourterelle

 

In "la Tourterelle", een pigeonnier (een "duiventoren") uit 1800, vlogen ooit honderden duiven rond. Een aantal kleine raampjes en de duivennisjes in de slaapkamer herinneren hier nog aan.
Toen wij het aantroffen in 2000 was het geheel overwoekerd door enorme brandnetel- en bramenstruiken. Ook binnen kreeg je de indruk dat je de hangende tuinen van Babylon binnentrad. Jarenlang hadden regen en wind vrij spel gehad.  Na een grondige snoeibeurt maakten wij de begane grond bewoonbaar voor onze eerste huisdieren: een toompje kippen en een haantje. Hoewel wij heel erg van onze kippen hielden, beseften wij ook wel dat hun onderkomen buitenproportioneel chique was.

Kortom .. wij wilden er zelf wonen.


 

Na grondige renovatie en restauratie is la Tourterelle veranderd in een comfortabel huis bestaande uit 3 verdiepingen. Wij hebben er 3 jaar met heel veel plezier gewoond. Inmiddels zijn wij verhuisd naar een volgende uitdaging. Wij ontvangen u graag als gast in dit heerlijke romantische vakantiehuis.

"La Tourterelle" en "la Seganjotte" maken deel uit van hetzelfde lieu dit (minibuurtschap). Beide huizen hebben hun omsloten eigen tuin en terrassen. Bovendien is er door het uitbundige omringende groen veel privacy.