La Tourterelle

Ooit vlogen honderden duiven in ”La Tourterelle”, een pigeonnier uit 1800. Een aantal kleine raampjes en de duivennisjes in de slaapkamer herinneren daar nog aan.

Nu is het een charmant en sfeervol vakantiehuis bestaande 3 leefverdiepingen.

Aan het vakantiehuis is een overdekt terras gebouwd.  

Het torentje – zoals wij het zelf altijd noemen – is iets hoog gelegen en u heeft vanuit de woonkamer en vanaf het balkon een weids uitzicht over glooiende dalen en bossen. 

 

De entree op de begane grond heeft twee ingangen en een toilet. 

Op de begane grond is ook een slaapkamer met ”inloopbadkamer”. 

Vanuit uw bed kunt u zo op het mini-terrasje met maxi-uitzicht stappen om van een ontbijt en de opkomende zon te genieten. 

Op de eerste verdieping is de woonkamer. De sfeer wordt door de Fransen als “chaleureux” ervaren. Gastvrij en warm zouden wij zeggen. Er is een open keuken in “Landlevenstijl” en een eet- en zithoek. 

Op de zolder waar een meesterlijk eikenconstructie het puntdak ondersteunt is de andere slaapkamer met 2x 1.pers. bedden. Het meest geschikt voor kinderen in verband met de  stahoogte. 

Naast het al eerder genoemde miniterrasje heeft de andere zijde een ruime omheinde tuin waar het op warme dagen heerlijk zitten is onder de uitbundige appelboom. 

 

In verband met de steile trap naar zolder is La Tourterelle minder geschikt voor heel erg jonge kinderen.

 

In en rond la Tourterelle kunt u draadloos internetten. Er is Nederlandse televisie en een dvd-speler met speelfilms. 

Honden welkom - wel graag van te voren meedelen.