Huifkar (roulotte) Aurore

Gouden Morgen Aurore..
Gouden Morgen Aurore..

Romantisch, avontuurlijk, oerknus, geborgen, back to basic, ultiem vrijbuitergevoel ...  uitspraken die passen bij vakantievieren in onze huifkar.

 

Ons huis Manoir Champcourt staat in een boomrijk park aan de voorzijde en aan de achterzijde weiden, velden en bosranden. Je komt er via een doodlopend landweggetje. Tamelijk verscholen op het Franse platteland, de bewoonde wereld lijkt ver weg. Graag delen wij dit stukje Frankrijk met jullie. 

In een beschut - door bomen omzoomd -  gedeelte van onze weide staat huifkar (roulotte) Aurore. Daar is het uitzicht groots en tegelijkertijd lieflijk: weiden met schapen en Charolais koeien, velden met graan, koolzaad (april/mei) of zonnebloemen (augustus/september) en zo hier en daar groene bosranden. 

Het is hier 100% platteland met alle intense geuren, kleuren en geluiden die daarbij horen. 

Soms zelfs kan het een kakefonie  zijn van ritselende bladeren, een trekker in de verte, een schaap dat blaat, ons haantje dat kukelt, zoemende bijen, nachtegalen, de fluitgeluiden van de vroedmeesterpad, uilen, buizerds, kikkers.. kortom: niet persé stil.. wel zeer weldadig. 

Als u aan het einde van de dag onder een oneindige sterrenhemel met een nog nagloeiend houtvuurtje door een veraf kikkerkoor in slaap wordt gezongen, weet u dat de dageraad weer zonnig zal zijn. 

Naast de roulotte is een enorme esdoorn met een kruin die als reuze parasol dient. Ook hangt er een schommelbed in van waaruit je al schommelend kunt dommelen (of lezen)

Voor meer buitengenieten zijn ook luie ligstoelen en een eet/leestafel aanwezig.

In de roulotte  is een bedstee (2.00m x 1.60m) met heerlijke matrassen. En al liggend kan je via de schattige raampjes uitkijken op het bos. in de bedstee zijn ook leeslampen.

Je kan in het bescheiden keukenhoekje thee of koffie maken op het elektrisch kookplaatje   Er is ook een koelkast. Voldoende ruimte om in dit huisje op wielen te kunnen zitten is er ook . 

Je kan gebruikmaken van de wifi.

Aan de achterzijde van ons huis heb je toegang tot de badkamer met douche en wastafel. En in overleg draait de wasmachine ook jouw wasjes. 

Je auto kan je (gratis) parkeren naast ons huis. 

'sMorgens brengt Jaap of Brenda een heerlijk ontbijt bij jullie in de huifkar of bij mooi weer wordt de tafel bij de roulotte gedekt.

Onze kippen zorgen voor de verse eitjes.. en er is altijd zelfgemaakte confiture.. en natuurlijk nog veel meer lekkers om de dag een stevige boost te geven. 

 

 

 

 

Vanaf de huifkar bent u in 20 a 30 autominuten via een heel rustige doorgaande weg in de hoofdstad Nevers. Gaat u de andere kant op dan bent u in ongeveer dezelfde tijd in het bergachtige Regionale Park de Morvan.

Saint Benin d’Azy, het dichtstbijzijnde dorp (7km) heeft alle voorzieningen waaronder een supermarkt en een bakker.

Je kan daar ook uit eten, net als in het buurdorp Rouy. Ietsje verder weg is het leuke plaatsje Chatillon en Bazois. Om boodschappen te doen, te wandelen of te fietsen langs het canal du Nivernais.