La Bohème (Blog)

Voorheen "la petite Seganjotte"

Slaapetage met uitgebroken muur. De Eikenhouten vloer wordt nog beschermd door werkplaten. Het kleine raampje gaat een deur naar balkon worden.
Slaapetage met uitgebroken muur. De Eikenhouten vloer wordt nog beschermd door werkplaten. Het kleine raampje gaat een deur naar balkon worden.

Juli 2023 - oktober 2023

Nu bij ons eigen huis een groot project is afgerond, heeft Jaap weer tijd en heeeeeel veel zin om verder te gaan in het kleine huisje. 

De muur in de slaapkamer op de etage wordt uitgebroken zodat het een grote mooie lichte ruimte wordt. De tijdelijke trap naar boven wordt vervangen door een vaste Eiken trap met bordes. 

Wij fantaseren over hoe mooi een balkon aan de zijgevel zou zijn. Wij zien onze gasten daarop genieten van een ondergaande  zon met een glas wijn in de hand.

10 oktober: Balkon gerealiseerd.. een hekje volgt nog. Sloopwerk binnen is klaar.. wij gaan interieurtekeningen maken. Waar komt licht, waar water.. waar dit en waar dat? 

De druivenrank aan de zijgevel die wij zorgvuldig hebben laten staan, gaf ons in september heerlijke druiven die wij in druivensap hebben verwerkt. 

Ook heeft het huisje een 'echte'  Franse naam gekregen. Het heet vanaf heden "La Bohème" naar het bekende lied van Charles Aznavour. Als je hier een weekje of langer vakantie komt vieren, mag je je 'gewone' leven van je afschudden. Leidt voor even het leven van een Bohémien..beetje losbandig... beetje zoals het komt, komt het. 

 

Augustus 2022 Het nieuwe dak ziet er al een beetje doorleefd uit. In de tuin rondom groeien bramen en druiven weelderig.. evenals de brandnetels. Nu de hitte ons tot lange siesta's dwingt, borrelen nieuwe plannen op. In maart 2023 gaan wij la petite Seganjotte weer op de agenda zetten. Wij zetten de reserveringskalender nog maar niet open... maar voor wie dit leest.. dit schitterende huisje alvast in je favorieten noteren.. dat kan zeker wel. Het gaat een 2 persoons huisje worden.. sfeerveel (!) authentiek, vleugje hip en modern en comfortabel. Wij fantaseren er een hottub in de beschutte tuin bij,  prachtig uitzicht over de vallei en de rivier de L' Andarge zacht ruisend in de verte. 

 

December 2014

De vloer van de zolder tevens plafond begane grond moet vervangen worden. Geen sinecure want alle spijkers moeten worden verwijderd. In huis staat bouwmateriaal in de weg... dus besluit Jaap dat er dan buiten alvast een terras moet worden aangelegd zodat onder de overkapping van alles droog weggezet kan worden. Graver erbij, alles mooi vlak graven (waar ga je heen met de grond??) betonmolen, mankracht.. enfin... Jaap op zijn best.

Zie je die struikjes tegen de gevel? Dat is een druivenrank... en omdat zo'n beetje alle oude omwonenden daarover iets wisten te melden (t'is héél oud, t ís een heel lekkere druif, die heeft de oude Chapuis nog gepland) is Jaap daar heel precies omheen gaan graven. Over een jaar of 2.. groeit ie prachtig over het terras.. Zit je daar.. genietend van de zon met zo'n trosje in je mond. Zulke fantasieen houden ons op de been.. en inspireren tot een beetje tempo maken.

oh als hier in het voorjaar de eerste zonnestralen overheen scheren.. kom je niet meer aan ontbijten toe
oh als hier in het voorjaar de eerste zonnestralen overheen scheren.. kom je niet meer aan ontbijten toe

November 2014

Het dak ligt er nieuw (maar met oude look) op. Een dikke laag isolatie wacht op aftimmering. Maar voordat het aan de binnenkant afgewerkt kan worden moet de electricien er nog bij. Pompiedompiedom.. die heeft het drukdrukdruk of komt morgen (of niet). Aan zowel de voor - als achterkant zitten er oude Franse dakraampjes in. Wij zijn stiekum een beetje jaloers op onze toekomstige huurders die hier 's morgens de eerste zonnestralen over het landschap zullen zien glijden... Je komt gewoon niet meer aan ontbijten toe. Wij verzinnen in ons enthousiasme allerlei leuks.. een hot tub bijvoorbeeld.. maar als dat doorgaat ... dan ga ik er zelf een heel seizoen wonen..

Het dak wordt volledig nieuw maar met authentieke pannetjes
Het dak wordt volledig nieuw maar met authentieke pannetjes

Zomer 2014

Ongeveer 1½ jaar lag de verbouwing van "la petite Seganjotte" stil: timmerbedrijfklanten en projecten in ons eigen huis kregen voorrang en om beurt belandden wij in het ziekenhuis.

Maar de schwung zit er weer in. Onlangs zijn er grote gaten in de muur gemaakt waar 2 schattige raampjes in gaan komen. Half augustus gaat het dak eraf. Nu gaat bij ons wel vaker het dak eraf maar dit keer dan letterlijk. Daarvoor is mankracht en materialen regelen het halve werk.

Ik geloof zelfs dat wij al een reservering hebben.

mei 2011

Aan de overkant van het weggetje lonkte al jaren het huisje van Souka. Souka, een Parijse couturier, kwam er 2x per jaar een weekendje slapen. Wij vertelden hem dat wij alle andere dagen heel goed op zijn huisje pasten. Wij zeiden  ook dat wij het graag zouden willen kopen. Na 10 jaar "wachten" werd ons geduld beloond: het huisje werd van ons.

Binnenkort... nee, nog niet te huur.. het vervolg van onze vorderingen.